Vape och elcigg är inte så accepterat i Asien

Då fick man lära sig också att år 2018 när vi var i Asien. Så uppskattades inte det att man använder vape produkter. På grund ut av att många länder i den delen av världen. Har inte riktigt lär sig vad vape egentligen är bra för och finns till för. Det blev väldigt mer tydligt i just Kina mellan vårt hotell i Peking och en restaurang 10 minuter därifrån. Då jag tänkte att jag tar och använder mina vape produkter på restaurangen. 

Till en början gick det bra

Sedan började man höra hur folk började skrika. Först fattade jag ingenting. Inom bara 2 sekunder så stod det 3 kockar mitt emot mig och bara stirrade. Därefter började dem vråla och kasta min vape rakt ner i backen. Jag frågade ganska irriterat på engelska vafan dem håller på med. Ha inte sönder någon annans saker. Sedan sa ena kocken: “rökning inom restaurangens gränser är totalförbjudet. Jag försökte förklara att det bara var vattenånga med smak så jag skulle hålla mig borta från vanliga cigaretter. Men de brydde sig inte överhuvudtaget om vad jag sa till de.

De tog bara bort våran mat och hämtade sedan säkerhetspersonal som slängde ut oss från restaurangen. Jag sa väl några väl valda ord när vi kom ut. Vape produkter är inte samma vad ni tror och detta är ett fruktansvärt stort misstag. Som tur hade jag fortfarande kvar en del ecigg produkter på vårt hotell. Men när vi kommer in på rummet ligger det bara tomma flaskor och fult med vape juice i slasken. Det innebär troligen att städpersonalen har varit så fräcka och hällt ut alla vape juicer bara rakt ner i slasken. 

Jag ringde ner till receptionen

Fullständigt rasande “ursäkta mig men sen när är det okej att städpersonalen har sönder ens gästs saker”. De svarade inte utan bara sa kort och koncist att: “rökning är inte tillåtet inom hotellets väggar. Eller innehav av alla rökprodukter ska enligt kinesiskt lag omedelbart förstöras eller hällas ut. Jag sa inte ett ord till utan jag bara packade ihop mina saker, bäddade sängen och lämnade hotellet.

Vape juice i beslag

Det sista jag sa var: “jag vägrar att betala. Eftersom att ni tydligen inte har kommit tillräckligt långt i utvecklingen, tack och hej”. Jag beställde en taxi som tog mig till flygplatsen som sedan skulle ta mig tillbaka till europa. Flyget vart förenat men tillslut efter flera timmar fick man åka. Vad blev slutsatsen av denna skitvistelse. Vaping industrin behöver lära alla vad det innebär med vape. Och för mig är det djup beklagligt att behöva konstatera att världen inte har kommit längre år 2018. Så undvik vape och elcigg i Asien.